CPUP-dagar 2019 dokumentation

Inledningsanförande och rapport från verksamheterna
Föreläsningar 14-15 oktober
Referat från två parallellseminarier
Posterutställare berättar om sin forskning
Det här tyckte några besökare
Program CPUP-dagar 2019
Föreläsares powerpoint-filer

Medverkanderådet ställde ut

-Det var många som kom fram till vår monter och ställde frågor, sa Anna Myhrman, vårdenhetschef inom mödravården i Linköping och aktiv inom Medverkanderådet.

Anna Myhrman fick inte bara frågor om Medverkanderådets verksamhet utan forskare ville gärna få rådets synpunkter på sin forskning. Medverkanderådet hade även en egen session: Leva med CP – So what? Diskussion om utmaningar och möjligheter med Medverkanderådet.

– Vår egen session blev väldigt bra, det var fullsatt vilket var jätteroligt och det blev ett bra möte där vi kom nära varandra. Det märktes att åhörarna blev berörda av de medverkandes berättelser om hur det är att själv leva med CP eller ha en närstående som har diagnosen. Jag har fått många uppskattande reaktioner på att det seminariet, sa Anna Myhrman.

Det här var första gången som Medverkanderådet höll i eget parallellseminarium men redan nästa år planerar Medverkanderådet att hålla ett gemensamt föredrag för alla som kommer till CPUP-dagarna då.

– Medverkanderådet tar gärna in önskemål om föredragsämne och vad vi ska diskutera nästa år, avslutade Anna Myhrman.

Eposta Medverkanderådet vad du tycker det ska ta upp för ämnen på 2020 års CPUP-dagar!

CPUP-dagarnas bästa poster!

Katarina Lauruschkus, forskare vid Lunds universitet, tog hem utmärkelsen Bästa poster på de nu avslutade CPUP-dagarna i Stockholm. Hennes poster handlar om vad dynamisk ståträning kan betyda för barn med CP.
Se och läs postern här.
22 postrar ställdes ut under konferensen vilket är dubbelt så många som det brukar vara och det här var första gången som organisationskommittén beslöt att dela ut ett pris till bästa poster!

P.S. Ett stort tack till arrangörsgruppen i Stockholm, se bilden, för två välplanerade CPUP-dagar!  Vi hoppas alla är nöjda och vi hälsar välkomna till nästa års CPUP-dagar i Malmö 19-20 oktober 2020. 

Text och foto CPUP-dagarna i dokumentation: Anna-Mi Wendel