Mingel och pristagare CPUP-dagar 2022

2022 års CPUP-dagar hade rekordstort deltagarantal, 640 anmälda. Det var också första gången som två speciella priser delades ut: Eva Nordmark priset, att utdelas till en brukare eller familjemedlem till person med cerebral pares och Lena Westbom priset, att utdelas till en kliniker eller forskare inom cerebral pares. Priserna är instiftade av CP Sverige och på konferensen i år delades de ut till Karin Delén, brukare, och Reidun Jahnsen, forskare, på bild nedan:


CPUP-konferensen valde också ut bästa postern av de 15 som ställdes ut. Och pristagare här blev Ellinor Nilsson, fysioterapeut och Séverine Hedberg, psykolog, från habiliteringen i Linköping med postern “Fatigue Management för vuxna med cerebral pares (CP)”. På bild Séverine Hedberg. Klicka på posterbilden för förstoring:


Två trotjänare i CPUP:s styrgrupp som nu avgått avtackades också, Lena Krumlinde Sundholm och Marianne Arner, den senare på bild med CPUPs registerhållare Gunnar Hägglund.

Och nu lite mingel…

CP Sverige var på plats med Susann Wedin, sittande, och Anna Myhrman.
Bland besökarna syntes Katrin Jacobaeus, fysioterapeut, och Elna Dahl-Olsen, sjuksköterska, från Torshamn på Färöarna där det nu händer en hel del när det gäller habilitering av personer med CP. Mer om det framöver!
Mette Johansen, nationell koordinator för CPOP i Danmark och Reidun Jahnsen, tidigare registerhållare för NORCP i Norge, numer seniorforskare där.
Viktoria Johansson, Umeå universitet, vid sin poster: “Bättre var väl kanske bra nog”, Genomförbarhet av frekvent fysioterapi mot knäkontraktur för barn och unga med CP.

Text och Foto: Anna-Mi Wendel