Tre besökare tycker om konferensen

Hanna Misch Burnell
Ortopedingenjör, Ortopedteknisk klinik, Solna
– Det blir mer och mer intressant för varje år, tycker jag. Det blir mer samhällsorienterat och barnet sätts alltmer i fokus. I vårt arbete involverar vi barnet med familj på ett annat sätt mot tidigare och det avspeglas i konerensen.
– Forskningen ökar också inom området och den ger mig en bekräftelse på att jag jobbar rätt, det blir också lättare att jobba rätt när riktlinjer tydliggörs allt mer.

Johanna Lorich Karlsson
Sjukgymnast, Habiliteringen Dalarna, Borlänge
– Det är första gången jag är här och jag hoppades kunna lära mig mer om CP för vuxna. Jag har därför gått på seminarium riktat mot detta vilket har varit lärorikt. Till exempel var det intressant att få veta att när vuxna personer med kontrakturer ligger på rygg orsakar gravitationen att de med tiden utvecklar skolios; den kopplingen är inte helt känd!
– Jag ska också gå på session om ny forskning. Det är viktigt att man i sitt arbetet gör, tänker och planerar rätt och det får jag vägledning om här. Kommer jag nästa år hoppas jag att vuxenfokuset finns med då också, de föreläsningarna är mycket bra!

Sveinn Finnbogason
Ortopedingenjör, Hafnafjördur, Island
– Jag har varit på ett par konferenser innan och årets är mycket bra. Vi är tio delegater från Island, vi arbetar tätt ihop på hemmaplan och det här är en sorts teambuilding för oss. Vi delar upp oss så att vi täcker alla parallellseminarier och när vi kommer hem till Island kommer vi att göra sammanfattningar för våra egna arbetsplatser.
– Vi har en bra början på att arbeta med CP i Island och konferenserna hjälper mig att se hur vi kan utveckla vårt arbete här.