Coronakonsekvenser för CPUP

Coronapandemin har påverkat CPUP på flera sätt. Som bekant är CPUP-dagarna i höst inställda. Vi kommer i oktober i stället lägga ut videoinspelningar med årsrapportering och andra presentationer. Årsrapporten kommer att läggas ut på hemsidan som vanligt. Kontaktpersonträffar kommer att genomföras som webbmöten. Flera nya yrkesgrupper kommer att ha kontaktpersonmöten på detta sätt (logopeder, psykologer, ortopeder, ortopedingenjörer, neuropediatriker – samt som vanligt arbetsterapeuter, fysioterapeuter, vuxengruppen). Information om datum kommer. 

Hösten 2021 hoppas vi att Coronapandemin är över. Vi har bokat Svenska Mässan i Göteborg 11–12 oktober 2021 för CPUP-dagar ”som vanligt” och hoppas att många har möjlighet att komma dit då.

Trots pandemin har nästan lika många personer rapporterats med arbetsterapi-, fysioterapi- eller vuxenformulär under perioden 1 januari – 15 juni i år jämfört samma period 2019 (3588 rapporter i år jämfört 3669 rapporter 2019). Det är glädjande att pandemin haft så liten påverkan på CPUP-bedömningarna. Förhoppningsvis kan personer som av olika skäl inte bedömts i vår få sin kontroll i höst i stället.

Tack för allt gott samarbete under våren. Hoppas alla trots Corona får en bra sommar!

Gunnar Hägglund