Nyheter på årets CPUP-dagar

CPUP-dagarna bjuder som alltid på nyheter och en av dem för årets version den 22-23 oktober är att tillställningen får en egen konferencier:  Måns Persson-Bunke, barnortoped vid Skånes universitetssjukhus i Lund

– Jag har sedan 2002 varit med på alla CPUP-dagar som arrangerats här i Malmö och det ska bli väldigt skoj gå in som konferencier. Jag håller på att läsa in mig på alla föredragshållarna nu, säger  Måns Persson-Bunke.

Det är många att informera sig om, konferensprogrammet är som vanligt brett, fylligt och växande!

– Nytt för i år är att logopederna har en egen session. De ska bland annat diskutera om och på vilket sätt de kan medverka i CPUP. Även hjälpmedelskonsulenterna har en egen programpunkt för uppstart och framtidsplanering för denna yrkeskategori inom uppföljningsprogrammet, säger Gunnar Hägglund, barnortoped i Lund och registerhållare av CPUP.

Bland årets föredragshållare märks Thor Sandmel, filosofisk matematiker vid Universitetet i Oslo. Thor Sandmel, som själv har cp, kommer att tala om syskon. Och ett populärt återseende utgörs av  Gert Andersson, neurofysiolog, Lund.

–  Gert var tidigare med som föreläsare vid alla CPUP-dagarna. Han är väldigt bra på att enkelt förklara komplicerade fysiologiska mekanismer så det här kommer att bli uppskattat , säger Gunnar Hägglund.

Det gäller att få ihop ett bra program för alla, menar båda som ser det ständiga utökandet av CPUP-dagarnas program som något som går i linje med själva uppföljningsprogrammets verksamhet:

– Hela familjens delaktighet i åtgärderna för en person med cp ökar och detta påverkar hur vi arbetar inom programmet. CPUP har börjat fånga upp dessa förändringar, säger Måns Persson-Bunke.

– Vår kunskap ökar och vi börjar mer och mer få en totalbild av CP och hur CPUP allt bättre kan gå in här, avslutar Gunnar Hägglund. (Fast Måns Persson-Bunke vill i vår varma sommar lägga till: ”Kom till konferensen, vi har AC!”)


Gunnar Hägglund, till vänster, och Måns Persson-Bunke hälsar alla välkomna till årets CPUP-dagar.

Preliminärt program och anmälningslänk till årets CPUP-dagar 22 – 23 oktober.